HEIMTEXTIL 2018,

(Frankfurt , 09-12 ianuarie 2018)

În perioada 09-12 ianuarie, la Frankfurt pe Main s-a desfășurat cea de a 48–a ediție a târgului internațional “HEIMTEXTIL“, cea mai importantă manifestare expoziţională din lume în domeniul textilelor pentru casă, tema trendului Heimtextil 2017/2018 purtând denumirea „The Future Is Urban”.

Opt firme românești au participat sub brandul «Zoom Romanian Fashion», respectiv: PASMATEX SA, SUPER BALL SRL, DECO CENTER SRL, NGM LEONARD SRL, SANODOR SRL, SMS ROMANIA, ALFA CON SRL și GLOBAL ART PRODUCTION SRL.

Reprezentanții firmelor românești au avut încă din prima zi întâlniri de lucru, fiind create în acest fel premisele pentru creșterea exporturilor atât pe piețe din Uniunea Europeană cât și de pe alte continente.

Prin gradul ridicat de internaționalizare (89%), prin nivelul calitativ al produselor expuse şi prin numărul mare de produse noi prezentate, Heimtextil impune tendința pentru perioada următoare, atât ca design, cât și ca materiale și coloristică folosite. Numărul total al expozanților este de 2975 firme din 64 de țări, înregistrându-se o creștere față de anul 2017 (2963 de firme expozante). Specialiști în achiziții din peste 130 de țări vizitează anual Heimtextil pentru a se inspira și a comanda.

Piața textilelor de casă este una dintre cele mai diversificate și flexibile, iar în decursul ultimilor ani și-a îndreptat producția spre țările est–europene și asiatice, pentru asigurarea unor prețuri concurențiale. Heimtextil este o expoziție destinată exclusiv profesioniștilor din sectorul țesăturilor și textilelor de casă, care promovează inventica în domeniul țesăturilor economice și revoluționare și a design-ului interior.

 

PREMIÈRE VISION PARIS 2017

 În perioada 19 – 21 septembrie 2017, la Paris s-a desfăşurat ediţia de toamna a Salonului “Première Vision“, salon dedicat profesioniştilor din domeniul modei. La aceasta editie s-a inregistrat o crestere totala a ofertei cu  pana la 3,3 % fata de septembrie 2016, prezentata de 1961 de expozanti. Salonul reuneste toate sectoarele specializate din lumea modei:

Fire: Première Vision Yarns

Ţesături: Première Vision Fabrics

Accesorii şi produse din piele: Première Vision Leather

Design: Première Vision Designs

Accesorii: Première Vision accessories

Producţie: Première Vision Manufacturing

Participarea României  la sectiunea Première Vision Manufacturing este asigurata prin fonduri alocate de catre  Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA),   in parteneriat cu federaţia patronală de profil – FEPAIUS

Pe o suprafaţă de 172,5 m² au expus  14 companii cu o oferta variata de confecţii pentru bărbaţi, femei şi copii, tricotaje de maşină şi manuale :

ART LIMITED SRL,  CATEX SA, CONFLUX SA,  ENTERPRISES & CO SRL, EUROCONF SA,  MARCOLEV EXIM SRL, KASIOVA COM SRL, KATTY FASHION SRL,  ANDRADE TEXTILE SRL,  BIARONE TEHNO SRL, TANEX SRL, SILUETE PROD SRL, CRISTIAN ABC SRL, HH TEXTILE MANUFACTURING SRL

Pavilionul României a beneficiat de vizita Excelentei Sale Domnului Ambasador Luca Niculescu care a discutat cu toţi expozanţii şi a apreciat diversitatea ofertei, calitatea şi prezentarea produselor.

Prezenţa  unei oferte bogate, variate si specializate a producătorilor români la unul dintre cele mai importante evenimente de profil,  are un impact important atat asupra imaginii  si capabilitatii  firmelor romanesti in general dar si asupra fiecarei firme participante.

Si la aceasta editie, produse cu un design inovativ, apartinand  colectiei firmei Kasiova,  au fost selectate pentru forumul de prezentare trend in tricotaje

.